Rajčice, jeftino

Nove postove čitajte na domeni moj.name!

četvrtak, 29.11.2007.

Napravi svoj online ducan za 10 minuta

Naravno ne-hrvatski dućan, nismo mi još tako daleko došli da naši online dućani imaju affiliate programe.

Ovaj post je opet o Amazonu za kojega ste me svi popljuvali u komentarima :) Ali eto da vam pokažem jednu cool stvar koju možete napraviti sa Amazonovim Affiliate Programom. Možete napraviti svoj vlastiti online dućan i to za samo 10 minuta, potpuno besplatno i vrlo jednostavno.

Kada se ulogirate u Amazon u lijevom izborniku se nalazi link aStore. Kliknete gumb za napraviti novi aStore i slijedite upute. Vrlo brzo pojavit će vam se stranica za izradu kategorija proizvoda u vašem dućanu. Upišete ime kategorije, odaberete da li želite u kategoriju dodati određeni proizvod ili grupu proizvoda iz neke Amazonove kategorije. Imate odabir i Listmania ali to možete koristiti samo ako ste prethodno nešto već kupili na Amazonu. Ja nisam pa ne mogu to koristiti :) U opis kategorije napišite što više teksta, možda pomogne da dobijete kojeg posjetitelja preko neke tražilice.

Kada ste dodali svoje kategorije sa lijeve strane se nalaze linkovi za promjenu izgleda našeg online dućana i linkovi za integriranje našeg online dućana u našu stranicu ili blog.

Kada se poigrate sa time vidjet ćete da je aStore za sada prilično sirov, što se tiče izmjene izgleda možemo samo mijenjati boje, dodavati i izbacivati nekoliko boksova sa strane i ubaciti sliku u header, bilo bi lijepo da se može puno više mijenjati izgled, da možemo raditi svoje skinove ili tako nešto. Također fali puno opcija u samom dućanu kao što je slaganje proizvoda po cijeni ili po drugom kriteriju što bi se jako svidjelo posjetiteljima, izbornik kategorije proizvoda je prilično nespretno izveden, odabir grupe proizvoda je također prilično nespretan jer odabir kategorije pri izradi dućana ne odgovara onome u Amazonovom pravom dućanu koji je puno detaljniji za razliku od ovoga u aStoreu pa se onda često pojavljuju proizvodi koji nemaju veze sa onime što želimo prodavati.

Ali vjerujem da će Amazon popraviti mnoge od tih nedostataka, inače dućan nije tako loš, djeluje privlačno za tražilice, ugodan je i ljudskom oku i prilično je informativan u pogledu opisa proizvoda.

Napravite dućan, oglašavajte ga negdje, npr. u potpisu na nekim stranim forumima, evo jedne ideje:
I just bought a new iPod from [your store name and link here] XD :):):)

Eto, još jedan način zarade bez internet stranice :)
- 11:31 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Ako vas je Google izbacio iz AdSensa probajte WidgetBucks, ja ne mislim najbolje o njima ali barem žele prikazivati oglase na hrvatskim stranicama, a i daju u startu $25 što privlači ljude Earn $$ with WidgetBucks!
Go Daddy $1.99 Domains 125x125
Ikobo je program za slanje novca u strane zemlje uz ne tako velike provizije
iKobo Money Transfer
zarada sa blogom