Rajčice, jeftino

Nove postove čitajte na domeni moj.name!

srijeda, 28.11.2007.

Amazon Associates Program

Većina ljudi zna Amazon kao najveću online knjižaru ali neki možda ne znaju da Amazon ima jedan od najboljih (po mom subjektivnom mišljenju) affiliate programa pod nazivom Amazon Associates. Ali nemojte se zabuniti pa misliti da možete prodavati samo knjige, preko Amazona možemo prodavati najrazličitije proizvode, od igračaka do kućnih potrepština, bijele tehnike, nakita, muzike, bicikala i još puno toga.

Svi znamo kako affiliate program radi - stavimo referral link na našu stranicu, neko klikne i kupi proizvod i mi dobijemo proviziju koja može biti do otprilike 10%. Amazon za sada ima 17 različitih vrsta referral linkova, tj. oglasnih jedinica, previše da ih sada sve opisujem, otiđite na stranicu i pogledajte. Vidjet ćete da su neki stvarno fancy i privlačni za posjetitelje.

Ali nije veličina Amazon Associates programa u mnoštvu widgeta nego u Amazon Web Services APIju pomoću kojega možemo napraviti prave online dućane koji će izgledati kao da se ti proizvodi kupuju direktno sa naše stranice, možemo napraviti da posjetitelji pretražuju proizvode po cijenama, možemo napraviti što nam mašta zamisli kako bi naš online dućan bio što ugodniji korisnicima. Naravno, to možemo ako smo jako dobri u web programiranju. Ako nismo možemo kupiti knjigu i naučiti ;)

// widget sam izbacio jer me je živcirao :(
- 14:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Ako vas je Google izbacio iz AdSensa probajte WidgetBucks, ja ne mislim najbolje o njima ali barem žele prikazivati oglase na hrvatskim stranicama, a i daju u startu $25 što privlači ljude Earn $$ with WidgetBucks!
Go Daddy $1.99 Domains 125x125
Ikobo je program za slanje novca u strane zemlje uz ne tako velike provizije
iKobo Money Transfer
zarada sa blogom