Rajčice, jeftino

Nove postove čitajte na domeni moj.name!

ponedjeljak, 12.11.2007.

ValueClick Media i klikovi

Vjerojatno ste mnogi, kao i ja, htjeli upotpuniti svoju AdSense zaradu sa CPM oglasima, na primjer sa ValueClick Media (VCM) oglasima. Automatski bismo pretpostavili da je te oglase najbolje gurnuti u neki kutak stranice gdje neće jako upadati u oči jer ionako nije potrebno da ih netko klika da bismo zaradili - to su CPM oglasi koji nas plaćaju samo za prikazivanje oglasa. Ali da li je to uistinu tako?

Pogledajmo prvo sljedeću sliku.
ValueClick Media graf

To je graf zarade u jednom danu po satima. Vidimo da je graf neobičan, u većini vremena zarada je tek par centi po satu osim u jednom razdoblju gdje naglo skače. I to nije mali skok nego se golim okom vidi da je zarada u tom satu skoro jednaka zaradi u svim ostalim satovima zajedno. Kako to?

Iako svi znamo ValueClick Media oglase kao CPM oglase, mali dio oglasa u njihovom inventaru je CPC (dobiva se novac po kliku). Mnogima bi palo na pamet isključiti CPC oglase (pošto nam to VCM dopušta) ali vidimo iz grafa da to nije pametno. Naime, u onom satu gdje je zarada porasla desilo se da je jedan posjetitelj kliknuo na VCM oglas i pogodilo se da je taj oglas bio CPC. Također iz grafa vidimo da je količina zarađenih centi ogromna za taj klik (višestruko veća od zarade bilo koje CPC mreže na stranici sa tom tematikom).

Nekada je bilo lako upasti u ValueClick Media program ali čujem da su malo postrožili kriterije. Ako vas ne prime jer ne zadovoljavate njihove kriterije probajte CPX Interactive program, plaćaju nešto manje ali također imaju niže kriterije za prihvaćanje stranica.
- 13:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Ako vas je Google izbacio iz AdSensa probajte WidgetBucks, ja ne mislim najbolje o njima ali barem žele prikazivati oglase na hrvatskim stranicama, a i daju u startu $25 što privlači ljude Earn $$ with WidgetBucks!
Go Daddy $1.99 Domains 125x125
Ikobo je program za slanje novca u strane zemlje uz ne tako velike provizije
iKobo Money Transfer
zarada sa blogom