Rajčice, jeftino

Nove postove čitajte na domeni moj.name!

subota, 29.09.2007.

Rajčica iz rukava: kako se brže pojaviti na Googleu

Kada prijavimo stranicu na Google (linkove za prijavu na tražilice možete pronaći ovdje) često je potrebno čekati i više od mjesec dana da nam stranice budu indeksirane. No nekada se to može i ubrzati korištenjem sljedećih metoda.

1. Prijava na Google Sitemaps
Google Sitemaps je alat od Googla koji nam daje uvid u neke statistike naših stranica koje smo prijavili na tražilicu. U alat moramo prijaviti naš sitemap, to je struktura našeg sajta u xml formatu.

Za većinu CMS-ova postoje moduli koji će sami napraviti sitemap za našu stranicu, za Drupal je to gsitemap modul. Ako ne koristite CMS proučite sitemap protokol te sami napravite svoj sitemap.

2. Postavljanje linkova na druge stranice
Ako Google robot naiđe link od naše nove stranice na drugim stranicama, pogotovo ako te stranice imaju veći PageRank, često će nam zbog toga brže indeksirati stranicu.

Gdje možemo postaviti link do naše stranice:
  • u potpisima na raznim forumima
  • u komentarima na blogovima ili stranicama
  • prijavom na besplatne web direktorije

3. Postavite AdSense oglase
Iako Google tražilica i Google AdSense imaju svaka svojeg robota primjećeno je da postavljanjem AdSense oglasa naše stranice bivaju brže indeksirane. Čak i ako još nismo primljeni u Google AdSense program možemo postaviti kod sa nečije tuđe stranice pa izbrišemo tuđi pub id, tj. tu liniju koda promijenimo u ovo: google_ad_client = "pub-";

Korištenjem ovih metoda možete biti indeksirani već nakon samo par dana.
- 21:34 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Ako vas je Google izbacio iz AdSensa probajte WidgetBucks, ja ne mislim najbolje o njima ali barem žele prikazivati oglase na hrvatskim stranicama, a i daju u startu $25 što privlači ljude Earn $$ with WidgetBucks!
Go Daddy $1.99 Domains 125x125
Ikobo je program za slanje novca u strane zemlje uz ne tako velike provizije
iKobo Money Transfer
zarada sa blogom