Rajčice, jeftino

Nove postove čitajte na domeni moj.name!

subota, 15.09.2007.

BidVertiser - oglasi po mjeri webmastera

Kada je AdSense bio tek pušten u javnost jedna od najvećih zamjerki je bila nemogućnost adaptiranja izgleda oglasa dizajnu našeg sajta, sve što možemo mijenjati su dimenzije, i to samo dimenzije koje nam oni daju, i boje teksta, pozadine i okvira. A šta je sa izgledom i veličinom fonta?

BidVertiser je vjerojatno znao da je to jedna od najvećih želja pohlepnih webmastera željnih što boljeg implementiranja reklama na svoje stranice radi što bolje zarade pa zahvaljujući BidVertiseru možemo na stranicama imati ovakve reklame:
BidVertiser Ad 1 BidVertiser Ad 2 BidVertiser Ad 3

ili jedan od meni dražih:
BidVertiser Ad 4

BidVertiser Template Design
BidVertiser oglase ćemo zbog ovako velike slobode pri izradi oglasa vrlo lako uklopiti u bilo koji dizajn.

BidVertiser ne radi na istom principu kao AdSense, oglasi prikazani na našoj stranici se ne odabiru prema sadržaju stranice. Kod prijave stranice odabiremo kategoriju u koju se može svrstati naša stranica. Svaka kategorija ima svoju listu oglasa poslaganih od najskupljeg (najskuplji je onaj za kojega je oglašivač ponudio najviše novca) do najjeftinijeg i BidVertiser na taj način prikazuje oglase na našoj stranici/blogu (a i svim drugim stranicama/blogovima u odabranoj kategoriji), prvo prikazuje najskuplje plaćene, kada se potroši budžet koji je oglašivač predvidio stavljaju se slabije plaćeni oglasi.

Možemo vidjeti listu svih reklama koje će se pojavljivati na našoj stranici/blogu i iznos koji je pojedini oglašivač ponudio za taj oglas i vrlo jednostavno možemo filtrirati reklame koje ne želimo da nam se prikazuju. Jako je dobro što se jednostavno klikom miša filtriraju određene reklame jer se vrlo često pojavljuju reklame koje nemaju veze sa kategorijom u kojoj se nalaze. To je jedna od najvećih mana BidVertisera što nisu stroži prema oglašivačima pa dobivamo svakakve oglase na našim stranicama.

BidVertiser filtriranje reklama

Sve u svemu BidVertiser je solidan program, neki webmasteri ga hvale i dobro zarađuju, rijetki čak kažu da zarađuju sa njime više nego sa AdSensom (što jedino mogu protumačiti da je zbog bolje implementacije oglasa), treba probati na par dana pa vidjet. Meni je na jednom sajtu išlo zadovoljavajuće sa njime ali taj sajt sam vrlo brzo bio zatvorio pa ne mogu dati detaljniju analizu.

Treba napomenuti da je BidVertiser jedna od rijetkih firmi koja dopušta postavljanje oglasa i na hrvatske stranice. Ali se nemojte nadati da ćete dobivati oglase na hrvatskom jeziku :)
- 22:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Ako vas je Google izbacio iz AdSensa probajte WidgetBucks, ja ne mislim najbolje o njima ali barem žele prikazivati oglase na hrvatskim stranicama, a i daju u startu $25 što privlači ljude Earn $$ with WidgetBucks!
Go Daddy $1.99 Domains 125x125
Ikobo je program za slanje novca u strane zemlje uz ne tako velike provizije
iKobo Money Transfer
zarada sa blogom