Rajčice, jeftino

Nove postove čitajte na domeni moj.name!

četvrtak, 06.09.2007.

Chitika eMiniMalls - neka nova vrsta oglasa

Chitika nam donosi skroz novu vrstu PPC oglasa, nazivaju ih eMiniMalls:
Chitika eMiniMalls 300 Chitika eMiniMalls 468x180

Chitika Set KeywordsPrvo što ćete primijetiti je da se uz svaki oglas nalazi slika - nešto što se nalazi na listi zabranjenih stvari za Google AdSense. Možda upravo zbog toga neki korisnici javljaju visoki CTR. Chitika eMiniMalls prema iskustvima najbolje funkcionira na stranicama koje pišu o nekom određenom proizvodu (npr. laptopi, iPod...).

Osim što eMiniMalls mogu raditi u kontekstualnom modu (da prikazuju oglase bazirane na sadržaju stranice) možemo isključiti kontekstualni mod i sami upisati ključne riječi za koje da nam se prikazuju oglasi, to može biti npr. "laptop" ili čak i određeni model kao npr. "Lenovo 3000 V200".

Na izbor imamo 17 različitih dimenzija oglasa od kojih neki prikazuju više proizvoda odjednom dok neki pokazuju samo jedan proizvod.

Chitika ChopCloud$Osim eMiniMalls na stranicu možemo postaviti i ShopCloud$, tražilica za koju sami unosimo ključne riječi (sličan princip kao Google AdSense Link Unit samo što sami biramo ključne riječi), kada posjetitelj klikne na neki link ili upiše izraz u tražilicu odlazi na stranicu na kojoj se Chitika Ownanalazi popis ponuda za taj proizvod koji je upisao u tražilicu, vi bivate plaćeni za klik na neku od tih ponuda.

Chitika Owna je zanimljiva vrsta oglasa za blogove ili online community profile, odaberete pozadinsku sliku, odaberete proizvod koji želite pokazati i napišete naki tekst pored slike, klik na sliku i vi bivate plaćeni.

Chitika RPUOsim ovih navedenih vrsta oglasa Chitika još ima i dvije vrste oglasa koji su samo za određene korisnike, pretpostavljam za one koji najviše zarađuju. To su Related Product Units i Linx. Related Product Units su oglasi savršeni za postavljanje na dno članka, to su linkovi koji prikazuju relevantne proizvode oglašivača i za koje dobivate novac po kliku.

Chitika LinxChitika Linx je program sličan popularnom Kontera ContentLink, ali koji je (po mom mišljenju) možda čak i funkcionalniji jer ne vrišti "ja sam reklama" (primjer: coolest-gadgets.com).

Još je korisno napomenut da Chitika dozvoljava neograničen broj eMiniMalls oglasa po stranici i da Googleu ne smeta da se koriste Chitikini oglasi zajedno sa AdSense oglasima.
- 22:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Ako vas je Google izbacio iz AdSensa probajte WidgetBucks, ja ne mislim najbolje o njima ali barem žele prikazivati oglase na hrvatskim stranicama, a i daju u startu $25 što privlači ljude Earn $$ with WidgetBucks!
Go Daddy $1.99 Domains 125x125
Ikobo je program za slanje novca u strane zemlje uz ne tako velike provizije
iKobo Money Transfer
zarada sa blogom