Rajčice, jeftino

Nove postove čitajte na domeni moj.name!

utorak, 28.08.2007.

Google AdSense

http://adsense.google.com

Google AdSense Oglasi
primjer oglasa

Najprije da predstavim Google AdSense, kao što sam već rekao moj najvrijedniji program.

AdSense radi tako da odaberemo dimenzije oglasnog prostora te boje oglasa, na izbor nam je veliki broj dimenzija. Također možemo birati da li želimo prikazivati samo tekstualne oglase, samo grafičke oglase (slikovne i video) ili kombinaciju jednih i drugih. Kada postavimo generirani kod na našu stranicu na tom mjestu će Google AdSense automatski prikazivati oglase relevantne sa sadržajem koji se nalazi na vašoj stranici. Različite veličine oglasa prikazat će različiti broj oglasa unutar oglasnog prostora.

Kada posjetitelj klikne na oglas Google dio novca koji je oglašivač platio za objavljivanje tog oglasa stavlja u svoj džep a dio stavlja na naš račun. Kada se nakupi 100 USD na računu možemo dobiti isplatu checkom. Postoji i opcija direktne uplate na bankovni račun ali ta opcija nažalost ne vrijedi za građane Republike Hrvatske.

Osim ove vrste oglasa za koje ste plaćeni po kliku (CPC) također možete postaviti oglase za koje ćete biti plaćeni ako posjetitelj klikne na oglas i izvrši određenu radnju na stranici na koju ga oglas odvede (CPM oglasi). Ponude na tim stranicama mogu biti besplatne ili neke za koje se mora platiti usluga (zakup hostinga, kupnja nečega, i sl.). Za ove oglase možete biti plaćeni i do nekoliko desetaka dolara ali ih je malo teže konvertirati u novac od CPC oglasa.

Još jedan zanimljiv način zarade je postavljanjem Google tražilice na vašu stranicu ili blog. Korisnicima te tražilice će se prikazivati oglasi na vrhu rezultata traženja i biti ćete plaćeni kada posjetitelj klikne na taj oglas.

Na AdSense se prijavljujete klikom na kvadrat sa desne strane.
- 22:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Uvodni post

Dobrodošli na moj novootvoreni blog. Nadam se da ću što češće ovdje pisati svoje doživljaje iz svijeta zarade za webmastere i da će nekome ti postovi biti korisni.

Malo o meni
Meni na mojim stranicama najbolje ide AdSense, njega bi iskreno preporučio svakom iskusnom ili neiskusnom webmasteru ili bloggeru. Osnovna stvar za sve vas koji se još niste upoznali sa AdSensom - pridržavajte se svih njihovih pravila i nikako ne pokušavajte prevariti ili na brzi način doći do zarade jer će vas vrlo lako izbaciti, a to je noćna mora svakog AdSense webmastera.

Osim AdSensa isprobao sam još razne CPC, CPM, CPA i slične programe ali na mojim stranicama niti jedan nije bio učinkovit kao AdSense. No opet to je slučaj sa mojim stranicama, na nečijim drugim stranicama ili blogovima može neki drugi program biti učinkovitiji. Ja ću vam ovdje pokušati predstaviti neke od tih programa i pokazati vam kako rade.

Eto ovo ljeto sam otišao na mjesec dana odmora na inozemnu destinaciju i sve mi je Google AdSense platio, Bog ga poživio, želim i vama svima puno sreće i uspjeha pa da postanete i uspješniji od mene. Pozdrav!
- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Ako vas je Google izbacio iz AdSensa probajte WidgetBucks, ja ne mislim najbolje o njima ali barem žele prikazivati oglase na hrvatskim stranicama, a i daju u startu $25 što privlači ljude Earn $$ with WidgetBucks!
Go Daddy $1.99 Domains 125x125
Ikobo je program za slanje novca u strane zemlje uz ne tako velike provizije
iKobo Money Transfer
zarada sa blogom